Institut Públic del Teatre Municipal de Manacor     971 554 549     
Veure tota la programació
Abonaments
Programació > 2016-2017 > Teatre

Cia. La Reforma

Por (tragicomèdia en dues parts)


Autor: Antoni Mus

Direcció i dramatúrgia: Antoni Rosselló

Intèrprets: Joana Sureda, Salvador Miralles i Sebastià Adrover

Sinopsi: Por és la versió teatral del conte “El pou cec” de Les denúncies, un volum de narracions escrites l’any 1975 per Antoni Mus. L’obra va obtenir el Premi Bartomeu Ferrà (Ciutat de Palma) l’any 1976. S’estrenà per primera vegada l’any 1977 per la Companyia de teatre Xesc Forteza.
Basat en un fet real -tret del desenllaç-, Por se situa en el context de la Segona República i de la Guerra Civil a Manacor, si bé no s’anomena en cap moment la ciutat, que s’identifica per les referències històriques i pel llenguatge clar, sobri, sense brillantor i popular, propi de la parla manacorina, Mus hi exposa la història d’un republicà que s’amaga durant la guerra per por de la repressió dels revoltats. És cert que el tema central de l’obra és el paroxisme de la por, però l’autor també hi tracta alguns drets fonamentals i llibertats públiques, així com l’impuls sexual, tema molt recurrent en tota la seva obra literària.
Por va ser rebuda com una peça rural, populista i renovelladora, un intent potser frustrat en part, però tanmateix significatiu, de fer virar sense brusquedat el teatre comercial mallorquí a un nou vent. La intenció renovadora de Mus abraça el contingut i l’articulació. Una nova manera de fer teatre.


Data i hora:

29 de desembre de 2016. A les 8 del vespre
 


Espai: Teatre de Manacor (Sala Major)


Preu: 7 €


Durada: 1 hora i 10 minuts


Inici venda d'entrades: A partir de dia 29 de novembre